Home Nieuws Jong N-VA bezorgt Reynders de sleutel om de Catalaanse gevangen te bevrijden.
25
okt
2019

Jong N-VA bezorgt Reynders de sleutel om de Catalaanse gevangen te bevrijden.

Catalaanse Gevangenen

Vrijdag 25 oktober 2019 verzamelde een delegatie van Jong N-VA aan het kabinet van vicepremier Reynders en bevoegd voor Buitenlandse Zaken in Brussel. Zij overhandigden aan Reynders een sleutel. Met deze actie wil Jong N-VA benadrukken dat Didier Reynders vanaf volgende maand de Europese sleutel in handen heeft om te pleiten voor de vrijlating van de Catalaanse regeringsleiders en leden van het Catalaans middenveld.

Als EU-Commissaris bevoegd voor justitie dient hij erop toe te zien dat de EU-lidstaten de principes van de rechtstaat eerbiedingen. Europa kan en mag niet langer het hoofd in het zand steken voor  de zware gevangenisstraffen die het Spaanse Hooggerechtshof heeft uitgesproken voor de 9 Catalanen. Het stilzwijgen bij dergelijk onrecht is het tevens goedkeuren. Wij vragen dan ook aan de EU-commissaris in spe om hier kordaat op te reageren: politieke meningsverschillen praat je uit en doe je niet door mensen achter tralies te plaatsen en monddood te maken. Voor een keer kan België het bewijs zijn dat het anders kan.

Spijtig genoeg had Minister van Buitenlandse zaken Reynders, noch zijn kabinet tijd deze ochtend. Onze vraag blijft dus onbeantwoord. Didier, u had geen tijd voor ons, maar gaat u de democratie werkelijk in de kou laten staan?