Home Nieuws Jong N-VA Gistel trekt de kaart van de jongeren
14
jan
2019

Jong N-VA Gistel trekt de kaart van de jongeren

Thomas Nuijttens
Banner jongeren

Sinds eind vorig jaar heeft N-VA Gistel een eigen jongerenafdeling. Thomas Nuijttens (27) is verkozen als voorzitter van het kersverse bestuur, dat uit vijf leden bestaat. Melissa Deschacht (26) wordt secretaris en Davigno Desouter (28) penningmeester. De andere bestuursleden zijn Pieter Delaere (30) en Birger Delrue (34).

Voorzitter Thomas is alvast ambitieus: “We merken dat er heel wat leeft bij de Gistelse jongeren. Alleen worden zij momenteel nog te weinig bereikt en daar willen we verandering in brengen. We gaan alles in het werk stellen om onze stempel te drukken op het beleid van onze stad en zullen onze bezorgdheden delen met het nieuwe bestuur.”

Werkloosheid en gebrek aan netheid aanpakken

“Zo baren onder andere de hoge werkloosheidcijfers bij de jongeren en het gebrek aan netheid van de nieuwe jeugdsite Torp ons grote zorgen. Maar we stellen ook vast dat liefst 45 procent van de leefloners jonger is dan 26 jaar. Een actief en activerend beleid is dan ook een absolute noodzaak. Verder willen we erover waken dat het bestuur zijn verkiezingsbeloften van oktober nakomt”, aldus Thomas. Naast informatie aanreiken en politieke activiteiten organiseren, zal Jong N-VA Gistel ook zorgen voor apolitieke activiteiten zoals indoor karting of een jongerenquiz. Want amusement mag voor een jeugdige bende niet ontbreken.

Voel je je aangesproken of wil je meer weten? Neem dan contact op via onze Facebookpagina van Jong N-VA Gistel of via thomas.nuijttens [at] jongnva.be.