Home Nieuws Zorg ervoor dat jongeren die studentenjob en weekendwerk verloren zijn terug aan de slag kunnen.
19
mei
2020

Zorg ervoor dat jongeren die studentenjob en weekendwerk verloren zijn terug aan de slag kunnen.

studentenjob

Ben jij je studentenjob of weekendwerk verloren door de coronacrisis? Je bent alleszins niet alleen. Vanochtend maakte Bankenfederatie Febelfin bekend dat 41% van de jongeren financiële gevolgen ondervindt door het verlies van hun studentenjob of weekendwerk door de coronacrisis. Wij vinden het belangrijk dat ook tijdens deze coronacrisis jonge mensen de kans krijgen om ervaring op te doen en een (broodnodig) centje bij te verdienen.

Er zijn verschillende sectoren waar ze extra personeel goed kunnen gebruiken. De land- en tuinbouwers komen op dit moment vele handen tekort, omdat er geen seizoenarbeiders uit het buitenland meer kunnen komen. Bij de supermarkten werkt veel personeel al 10 weken lang hard door om ervoor te zorgen dat iedereen zijn inkopen kan blijven doen. We kunnen ons inbeelden dat een extra paar handen hier en daar meer dan welkom zijn. Net zoals bij de post en koeriersbedrijven die de extra pakjes die verzonden worden moeten verwerken.

En zo zijn er nog veel sectoren waar jongeren het verschil kunnen maken en er mee voor zorgen dat onze economie goed blijft draaien. Dit is een uitgelezen kans om jongeren die hun studentenjob of weekendwerk verloren zijn hun verlies voor een stuk te compenseren. Ook de bedrijven die handen tekort kwamen kunnen terug verder. Een win-win als je het ons vraagt!